Hozzávalók 4 fő részére:

  • kelkáposzta 50 dkg
  • baromfivirsli 25 dkg
  • burgonya 20 dkg
  • tejföl 15 dkg
  • búzaliszt 4 dkg
  • napraforgóolaj 40 ml
  • fokhagyma 2 dkg
  • fűszerpaprika 1 evőkanál
  • majoránna ízlés szerint
  • köménymag ízlés szerint
  • só ízlés szerint

A kelkáposztát feltesszük hideg vízben főni. Ízesítjük sóval, köménymaggal, majoránnával, fokhagymával. Amikor a kelkáposzta félig megpuhult, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát.
Az olajból és lisztből világos rántást készítünk, a tejföllel simára keverjük és hozzáadjuk a leveshez.
Végül beletesszük a felkarikázott virslit. 5 perc alatt készre főzzük.
Vigyázzunk, mert a rántás hozzáadása után könnyen kifut!