Csibe Bölcsőde

A Csibe Bölcsőde mindennapjai

A Csibe Bölcsőde a XVII. kerület legnagyobb lakótelepének közepén, az Újlak utca 112. alatt található.

Családias, meleg, szeretetteljes légkör megteremtésére törekszünk

A bölcsőde 1984-ben létesült, az itt élő gyermekek ellátását 124 férőhelyen biztosítja.

A gyermekek elhelyezése 5 gondozási egységben történik. Egy gondozási egység 2 csoportszobából, fürdőszobából, és egy gyermek öltözőből áll.

Csoportjaink külön nevet kaptak, úgymint: Süni, Katica, Csiga, Méhecske, Mókus.

Színes, gyermekbarát csoportszobáink tágasak, világosak, bútorzatuk és berendezésük igazodik a gyermekek életkorához és fő tevékenységéhez a játékhoz.

Az egységekhez tartozik egy tágas terasz, illetve udvarrész, ahol a gyermekek levegőztetése, szabadban történő mozgása biztosított. A bölcsőde kertjében lombos fák biztosítják a kellemes környezetet. Minden csoporthoz homokozó és vízpermetes kis pancsoló is tartozik, mely nyári nagy melegben kellemessé teszi az udvari életet.

Munkánk során arra törekszünk, hogy a gyermekek családias, meleg, szeretetteljes légkörben érezzék magukat. Személyi és tárgyi környezet állandóságának biztosításával támogatjuk a gyermekek biztonságérzetét. Egyéni fejlettségi szintjüket, életkori sajátosságaikat, pszichés állapotukat figyelembe véve, segítjük a gyermekek fejlődését, és ennek megfelelően rugalmasan alakítjuk a napirendet is.

A gyermekek készségeinek, képességeinek fejlesztése a mindennapi munkánk alapját képezi. A gyermekek napközbeni alkotásait a ragasztást, tépést, festést, rajzolást, gyurmázást, a faliújságunkon megcsodálhatják a szülők is.

Tovább

Csibe hírfolyama

Téli napok a Csibe Bölcsődében

By | Csibe bölcsőde

A koronavírus egy új, eddig nem ismert élethelyzetet teremtett mindannyiunk számára. De szerencsére a bölcsődében nem állt meg az élet. Biztonságos módon igyekszünk megszervezni a gyermekek ellátását.

A biztonság az első

Szeptemberben megkezdődött a beszoktatás, ami minden esetben a gondviselővel együtt történik. Fontos, hogy a szülők fegyelmezetten, az új szabályok betartásával hozzák be gyermekeiket reggelente. A bölcsőde minden dolgozója jelentős szerepet vállal abban, hogy a szigorú járványügyi előírásokat és a bölcsődei ellátás menetét összehangolják a zökkenőmentes működés érdekében, hiszen mindig a gyermek az első.

A járványügyi helyzetben is lényegesnek tartjuk, hogy a családokra kellő figyelmet tudjunk fordítani, hiszen ez egy nehézkes időszak, ugyanis a megszokott szülői értekezleteket, családi délutánokat, karácsonyi vásárt mellőznünk kell most. Próbáljuk megoldani, hogy a szülők ebben a helyzetben is részesei lehessenek gyermekeik bölcsődei mindennapjainak.

A gyermekekért dolgozunk

A mozgás bent is fontos

Gondozó-nevelő munkánk alapja a kölcsönös bizalom. Mindennapi munkánkkal igyekszünk a gyermekek napjait színessé varázsolni, és biztosítani azt, hogy a szülő nyugodtan végezze munkáját, tudja azt, hogy gyermeke jól érzi magát a bölcsődében.

Gyermek alkotás

Sokat és sokszor énekelünk, mondókázunk, bábozunk, festünk, gyurmázunk a gyerekekkel.

A szakmai munka folyamatosan jelen van a bölcsődénkben zenei nevelés, mese-vers, alkotó tevékenységek, mozgás formájában.

Sószoba

Kora ősszel, amíg az időjárás engedte a lehető legtöbb időt töltöttük a játszókertben. Az udvaron, a szobában a játék egyre vidámabb és kiegyensúlyozottabb. Az esős napokon a sószoba újabb élményekre ad lehetőséget.

A tevékeny órák, az ebéd elfogyasztása után álmosan kerülnek az ágyba a gyermekek. Kezdetben volt, aki nehézen tudott elaludni a bölcsődében, de végül az elalvás is sikerül, ha a biztonságot adó kisgyermeknevelő ott van a közelben.

Nálunk járt a Mikulás

Itt a Mikulás

Emlékezetes pillanat volt, ahogy minden évben, így most is ellátogatott közénk a nagy szakállú télapó. Nagy örömmel fogadták a gyermekek, énekeltek, mondókáztak az ünnepekre hangolódva.

Irodalmi kincseink

Irodalmi kincseink

Az irodalmi kör továbbra is működik, hónapról- hónapra készülnek az újabb igényes mondóka, vers és mese ajánlók, melyek megtalálhatók az intézmény több pontján elhelyezett fali tárolókban. Ezzel népszerűsítve a minőségi gyermekirodalmat.

Új szolgáltatásunk

Végül, de nem utolsósorban beindítottuk az időszakos gyermekfelügyelet szolgáltatást novemberben, mely lehetőséget biztosít a családok számára, hogy akár egy- egy órára is szakképzett kisgyermeknevelők felügyeletére bízhassák gyermeküket.

Reméljük rövid kis bemutatónk által betekintést nyertek intézményünk mindennapjaiba.

Viszontlátásra!

A Csibe Bölcsőde csapata

Szöveg és képek: Csibe Bölcsőde

Elérhetőségek és egyéb adatok

Kedves Szülők,
Tekintettel a kialakult helyzetre, bölcsődénk jelenleg elsődlegesen, e-mailen érhető el.
Telefonon 8-12 óráig várjuk hívásaikat.
Megértésüket köszönjük!

Cím: 1173 Budapest, Újlak u. 112.
Telefonszám: 256 – 14 – 65
e-mail cím: csibe@rakosmentibolcsodek.hu
Vezetõ: Bechler Kornélné

Alapításának éve: 1984
Megközelíthetõ: Rákoskeresztúr – Elágazástól: 161, 162, 97E, 169E-s autóbusszal
Ellátási körzete: Budapest XVII. kerülete
Nyitvatartási ideje: munkanapokon 6:00 – 18:00 óráig
Férõhelyek száma: 124