Nefelejcs Bölcsőde

Az intézményről

A Mi bölcsődénk külön szolgáltatása:

Nyitnikék – Baba-mama klub:

Várjuk a bölcsőde iránt érdeklődő szülőket, nagyszülőket, barátokat. Havonta változatos programmal készülnek a kisgyermeknevelők. Lehetőség van az együtt játszásra, ismerkedésre. Neveléssel-gondozással kapcsolatban adunk felvilágosítást, a szabadidő hasznos eltöltéséhez adunk ötleteket. Várjuk az érdeklődőket, gyermekeket 0-5 éves kor között, testvéreket is. A baba-mama klub minden hónap utolsó keddjén 16-18 óra között vár minden kedves érdeklődőt.

Reform – délután:

A program 2008-ban indult, kicsit átalakulva, megújulva, de annál nagyobb szeretettel várunk minden érdeklődőt. Szintén havonta kerül megrendezésre, az egészséges táplálkozás jegyében. A bölcsőde élelmezésvezetője, és az egyik kisgyermeknevelő, kóstolóval egybekötött ételbemutatóval, tanácsadással várja a bölcsődéseket, szüleiket, valamint az érdeklődőket. Segíti munkájukat a kerület bölcsődéinek dietetikusa. Kérésre, diétás étkezéshez( étel allergia) is tudunk segítséget nyújtani. Minden hónap utolsó keddjén 16-18 óra között.

Nyitott ünnepek:

Télapó-várás, karácsonyi mézes- süteménykészítés, farsang, húsvét kapcsán tojásfestés, elrejtet meglepetések keresése, tavaszvárás. A legnagyobb egész délelőttös program a GYERMEKNAP.

Ha felkeltettük a családok érdeklődését, szeretettel várjuk személyesen is, bölcsődénk  bemutatására.

Nefelejcs hírfolyama

Téli napok a Nefelejcs Bölcsődében

By | Nefelejcs bölcsőde

Téli örömök

Kedves Szülők!

Rövid ízelítőt szeretnék adni a Nefelejcs bölcsődében folyó munkáról, mindennapokról.

A COVID járvány a bölcsőde megszokott életvitelét is felborította, szigorú szabályokat kellett bevezetni, és betartani. Ennek ellenére vidáman, aktívan telnek bölcsődéseink napjai.

A beszoktatás a nevelési évben megkezdődött, és folyamatosan érkeztek az új bölcsődések. Sajnos többen lemondták a férőhelyet, de a megüresedett helyek feltöltése folyamatos.

A családlátogatások elmaradtak, helyette családi beszélgetésre hívjuk a szülőket. Sajnos ezzel a lehetőséggel kevesen élnek. Itt is biztatnám a szülőket, hogy ebben a helyzetben ez egy jó lehetőség a beszoktatás előtt találkozni a nevelőkkel. A bölcsődében, a fejlesztő-és torna szobában tudjuk fogadni a családokat.

Alkotni öröm

Gyúrunk

A kisgyermeknevelők változatos tevékenységekkel teszik érdekessé a gyermekek napjait. Számos, évszakhoz kapcsolódó alkotás született ezeken a délelőtti kézműves tevékenységeken. Az elkészült művek kiállításra kerültek, ahol a szülők is megtekinthetik gyermekeik alkotásait. A nevelési év során elkészült alkotásokat, év végén egyben kapják meg a gyermekek.

Szívügyünk a minőségi gyermekirodalom

Irodalmi sarok

Célul tűztük ki a kerületi bölcsődékben az irodalmi nevelésfontosságának hangsúlyozását. A hagyományos irodalmi művek mellett kortárs költők, meseírók műveit szeretnénk a gyerekekkel, családokkal megismertetni. Minden hónapban új gyermekirodalmi ajánlót kínálunk a szülőknek. A délutáni pihenőidő meseolvasással kezdődik, itt is elhangoznak ezek a művek. A gyerekek választhatnak is melyik mesét szeretnék meghallgatni.

Mozgás, Mozgás, Mozgás

Amikor az idő engedi, a szabadban töltik a játékidőt, vagy annak egy részét. Az udvar lehetőséget ad a nagymozgásos tevékenységek gyakorlására. Ha hosszan nem lehet a szabadba menni, a torna szoba ad helyet az intenzívebb mozgásra. Olyan eszközökkel van felszerelve, melyben változatos mozgásformákat tudnak gyakorolni. Egyensúlyfejlesztők, tölcsérek, bordásfal, labdák és még nagyon sok más eszköz.

Vigyázunk a környezetünkre

Enni kapnak a madárkák

A bölcsőde szerény keretei között elkötelezett a környezetvédelemre. A gyermekekkel szelektíven gyűjtjük a szemetet. Figyelünk arra, hogy a víz, csak addig folyjon a csapon, amíg szükséges. Óvjuk a környezetünket, nem szemetelünk. A kertben madáretetőket helyeztünk ki, megfigyeljük a madarakat. Jó lehetőség ismeret átadásra, környezetünk megóvására.

Szakértőink segítenek

Díszítünk

A bölcsődében folyó munkát segíti a bölcsőde szakmai tanácsadója, pszichológusa, gyógypedagógusa. A szülők, nevelők egyaránt kérhetik a segítségüket.

A szakemberekkel lehetőség van konzultálni, előre egyeztetett időpontban és formában.

Ez a rövid ízelítő mindennapjainkból, megismerteti a szülőket, érdeklődőket azzal, hogy a bölcsőde változatos, színes tevékenységekkel látja el feladatait ebben a nehéz, időszakban is.

Nefelejcs Bölcsőde Csapata

Kép és szöveg: REB Nefelejcs Bölcsőde

Elérhetőségek és egyéb adatok

Kedves Szülők,
Tekintettel a kialakult helyzetre, bölcsődénk jelenleg elsődlegesen, e-mailen érhető el.
Telefonon 8-12 óráig várjuk hívásaikat.
Megértésüket köszönjük!

Cím: 1172 Budapest, Dormánd u. 21.
Telefonszám: 257 – 90 – 85
e-mail címnefelejcs@rakosmentibolcsodek.hu
Vezetõ: Koncsekné Ferik Erika

Alapításának éve: 1977
Megközelíthetõ: 276E-s, Elágazástól 198-as, és 98-as autóbusszal
Ellátási körzete: Budapest XVII. kerülete
Nyitvatartási ideje: munkanapokon 6:00 – 18:00 óráig
Férõhelyek száma: 92 fõ

„Mindazt, ami bennünk van, gyermekkorunkban ültették el bennünk.”

A. J. Jevtusenko