Néhány szó a gyermekétkeztetésről

A Rákosmenti Egyesített Bölcsődék intézményéhez 6 bölcsőde tartozik, melyek közül 3 bölcsőde rendelkezik főzőkonyhával, 3 bölcsődében pedig tálalókonyha működik. Minden nap friss alapanyagokból készült ételek kerülnek a gyermekek asztalára.

Célunk, hogy a ránk bízott kisgyermekek koruknak és az egészséges táplálkozás irányelveinek megfelelő étkeztetésben részesüljenek.

Bölcsődei ellátás keretében 4 étkezést biztosítunk, közülük 2 főétkezés (reggeli, ebéd), kettő kisétkezésnek minősül (tízórai, uzsonna).

Fontosnak tartjuk, hogy a gyermekekkel a nyersanyagok, alapanyagok lehető legszélesebb körét megismertessük, megszerettessük, ezzel is biztosítva az egészséges felnőtté válás alapjait. A szülőknek is lehetőséget biztosítunk a beszoktatáskor, valamint szervezett családi programok alkalmával megkóstolni az ételeket, sőt receptet is ajánlunk az otthoni elkészítéshez.

Rendszeres egyeztetéssel, megbeszéléssel igyekszünk megtalálni az egyensúlyt a gyermekek által kedvelt ételek és a munkánkat szabályozó rendelet elvárásai között.

Bölcsődéinkben lehetőség van diétás étkezés igénylésére. Ennek feltétele a szakorvos (endokrinológus, gasztroenterológus, diabetológus, allergológus) által kiállított igazolás.

Mind az egészséges, mind a speciális étkezést igénylő kisgyermekek étlapját dietetikus tervezi, az ételek elkészítését felügyeli.

Munkánkat a „37/2014. (IV. 30.) EMMI rendelet a közétkeztetésre vonatkozó táplálkozás-egészségügyi előírásokról” szabályozza.

Bölcsődéinkben jelenleg az étkezési térítési díj: 692 Ft/nap