Gólyafészek Bölcsőde

BÖLCSŐDÉNKRŐL

A Gólyafészek Bölcsőde a 17. kerület legsűrűbben lakott részén, a központban, lakótelepi zöldövezetes környezetben helyezkedik el, a Rákos-patak szomszédságában.

A bölcsőde 2015-ben 100 férőhelyesre bővült, így jelenleg 4 gondozási egység várja a kicsiket. Minden gondozási egységhez két csoportszoba, öltöző-átadó, fürdőszoba, terasz és parkosított udvarrész kapcsolódik. Az átalakítás során egy egészségmegőrző sószoba is kialakításra került.

A játszóudvaron új csúszdák, rugós játékok, vízpermetezők és homokozók kerültek elhelyezésre.

A korszerű táplálkozási igényeknek megfelelő étkezést saját főzőkonyhánk biztosítja, az étlapokat dietetikus állítja össze.

Bölcsődénk a gyermekek életkorának megfelelően a ritmusra, a szabad játékra, a mesére, a gyermeki fantáziára és az érzékszervek útján történő tapasztalásra épít. Az érzelmi biztonságot nyújtó szeretetteljes, harmonikus légkör, valamint a gyermekközpontú nevelési-gondozási pedagógiai program a legszükségesebbek a kisgyermekek számára az egészséges testi-lelki fejlődéshez.

Irodalmi kincseink közé havonta újabb értékes mese, vers, mondóka kerül, melyeket a szülők a bölcsőde folyosóján elhelyezett meseházikóból, szórólapokon haza is vihetnek.

Gólyafészek hírfolyama

Téli napok a Gólyafészek Bölcsődében

By | Gólyafészek bölcsőde

Bár a külső világunk kissé zavaros és a veszélyhelyzet miatt a szülők is kevesebb időt töltenek a bölcsődénkben, a csoportokban most is színes, változatos tevékenységek várják a piciket, hogy napjaik vidáman teljenek. De beszéljenek helyettünk a képek…😊

Alkotunk és mozgunk

Kreatív tevékenységekkel, zenélős-éneklős alkalmakkal, bábozással, meséléssel és mondókázással vagy éppen a tornaszoba, vagy a sószoba használatával telnek a délelőttjeink.

Ismerkedünk a környezetünkkel

Sokat beszélgetünk az évszakok változásáról a jellemző ruhadarabokról. Terméseket, gyümölcsöket, zöldségeket, havat, jeget hozunk be a csoportszobákba, hogy a gyerekek közvetlenül is tapasztalatokat szerezzenek a környezetükről.

Amikor csak lehet az udvaron játszunk

Amennyiben az időjárás engedi, kint tartózkodunk az udvaron. Az immunrendszer működése szempontjából, fontosnak tartjuk, hogy a friss levegőn minél többet mozogjanak a gyerekek. Nincs is szebb látvány a kipirult, boldog arcocskáknál.

Még a nap végén is jut idő a játékra

A délutánjaink szabad játéktevékenységgel telnek, ameddig várjuk, hogy anya, apa, a nagymami vagy a nagypapi megérkezzen.

Kép és szöveg: Gólyafészek Bölcsőde

Elérhetőségek és egyéb adatok

Kedves Szülők,
Tekintettel a kialakult helyzetre, bölcsődénk jelenleg elsődlegesen, e-mailen érhető el.
Telefonon 8-12 óráig várjuk hívásaikat.
Megértésüket köszönjük!

Címe: 1173 Budapest, Kaszáló u. 50.
Telefonszám: 257 – 66 – 59
e-mail címgolyafeszek@rakosmentibolcsodek.hu
Vezetõ: Szabóné Pusztai Andrea

Alapításának éve: 1986
Megközelíthetõ: Rákoskeresztúr – Elágazáshoz érkezõ autóbuszokkal
Ellátási körzete: Budapest XVII. kerülete
Nyitvatartási ideje: munkanapokon 6:00 – 18:00 óráig
Férõhelyek száma: 100 fõ

Még senki nem fedezte fel, hogy milyen mély együttérzés, kedvesség és nagylelkűség rejtőzik egy gyerek lelkében. A helyes nevelés legfőbb feladata, hogy feltárja e kincseket.

Emma Goldman