Kippkopp Bölcsőde

Bemutatjuk a Kippkopp Bölcsődét

Bölcsődénk egy csendes, nyugodt, kis utcában található

A Kippkopp Bölcsőde a Madárdomb területén helyezkedik el.  A bölcsőde 2010. szeptember 6-án nyitotta meg kapuit, 52 férőhelyen biztosítja a családban nevelkedő gyermekek napközbeni ellátását, szakszerű nevelését, gondozását. A bölcsőde épülete a főútvonaltól távolabb egy kis utcában helyezkedik el. Csendes környezetben családi házak ölelésében, egy panel típusú épületben található az intézmény.

Barátságos környezetben, kreatív és színes játékokkal várjuk a gyermekeket

Az épületben négy csoport található. A csoportok berendezése és dekorálása során törekedtünk a harmonikus, barátságos környezet megteremtésére. A gyermekeknek sok színes és kreatív játékeszköz áll rendelkezésükre.

Az épület túloldalán, egy rendezett parkosított kertet találhatunk, amely füvesített, és ahol nagy fák biztosítják a kellemes árnyékot a nyári melegben. A csoportszobák közvetlen kijárással rendelkeznek a kertre.

Az udvaron korszerű homokozók, rögzített játékok, pl. fából készült csúszda, ház, mászóka pancsoló szolgálják, a levegőn történő időtöltést.

Tovább

Kipkopp hírfolyama

Téli napok a Kippkopp Bölcsődében

By | Kippkopp bölcsőde

A jelenlegi helyzetben sajnos sok olyan programról le kellett mondanunk, amelyek hozzá tartoztak a bölcsődénk megszokott életéhez. Nagyon hiányoznak a családi délutánok amikor a szülőkkel és családokkal együtt kreatívkodtunk, hiányzik a zenebölcsi és a bábszínházi előadások is. Reméljük hamarosan ezeket a nagyszerű programokat sem kell tovább nélkülöznünk. Addig is a csoportokban vidám és változatos programokkal, játékokkal zajlik az élet.

Alkotásainkból

Az ünnepek megtartására is nagy hangsúlyt fektetünk

Karácsony

Mese és ének minden nap

Az ének-zenei, irodalmi nevelés nem maradhat el egyetlen napon sem. Sok színes és értékes gyermek irodalmi mű megtalálható minden csoportban, ahol a gyermekek szívesen lapozgatják önállóan és kisgyermeknevelőikkel együtt is ezeket. A napi mese alvás előtt sohasem maradhat el!

Télen is jó a szabad levegőn lenni

Játék a hóban, jó levegőn

Nagyon fontosnak tartjuk a szabad levegőn tartózkodást, játékot. Amikor csak az időjárás engedi (nem esik az eső, nincs viharos szél vagy köd) a bölcsőde nagy, parkos telepített játékokkal felszerelt udvarán játszanak a gyermekek.

Ha odakint rossz az idő

Ha nem tudnak az udvaron játszani, akkor a sószobát illetve a tornaszobát használják a kicsik.

Az alkotást is fontosnak tartjuk

Alkotni jó

Természetesen fontos szerepe van a bölcsőde életében a különböző alkotó tevékenységeknek. Lényeges, hogy a gyermekek számára folyamatosan elérhetőek legyenek a színes ceruzák, zsírkréták és ezeket szabadon használhassák! Nagy hangsúlyt fektetünk a különböző technikák alkalmazására, használunk gyurmát, festéket és természetesen ragasztót is.

Gyermekek alkotásai az elmúlt néhány hónapból:

Szöveg és képek: Kippkopp Bölcsőde

Elérhetőségek és egyéb adatok

Kedves Szülők,
Tekintettel a kialakult helyzetre, bölcsődénk jelenleg elsődlegesen, e-mailen érhető el.
Telefonon 8-12 óráig várjuk hívásaikat.
Megértésüket köszönjük!

Címe: 1173 Budapest, Lázár deák utca 15-17
Telefon/fax száma: 257 – 50 – 61
e-mail cím: kippkopp@rakosmentibolcsodek.hu
facebook: www.facebook.com/kippkoppbolcsode/
Vezetõ: Pusztai Ferencné

Alapításának éve: 2010
Megközelíthetõ: Rákoskeresztúr – Elágazástól érkezõ autóbuszokkal (198, 67)
Ellátási körzete: Budapest XVII. kerülete
Nyitvatartási ideje: munkanapokon 6:00 – 19:00 óráig
Férõhelyek száma: 52 fõ

„Minden gyermek egyszeri és megismételhetetlen csoda, a hozzá vezető útnak is csodának kell lennie.”

Erich Fromm