Téli napok a Kippkopp Bölcsődében

A jelenlegi helyzetben sajnos sok olyan programról le kellett mondanunk, amelyek hozzá tartoztak a bölcsődénk megszokott életéhez. Nagyon hiányoznak a családi délutánok amikor a szülőkkel és családokkal együtt kreatívkodtunk, hiányzik a zenebölcsi és a bábszínházi előadások is. Reméljük hamarosan ezeket a nagyszerű programokat sem kell tovább nélkülöznünk. Addig is a csoportokban vidám és változatos programokkal, játékokkal zajlik az élet.

Alkotásainkból

Az ünnepek megtartására is nagy hangsúlyt fektetünk

Karácsony

Mese és ének minden nap

Az ének-zenei, irodalmi nevelés nem maradhat el egyetlen napon sem. Sok színes és értékes gyermek irodalmi mű megtalálható minden csoportban, ahol a gyermekek szívesen lapozgatják önállóan és kisgyermeknevelőikkel együtt is ezeket. A napi mese alvás előtt sohasem maradhat el!

Télen is jó a szabad levegőn lenni

Játék a hóban, jó levegőn

Nagyon fontosnak tartjuk a szabad levegőn tartózkodást, játékot. Amikor csak az időjárás engedi (nem esik az eső, nincs viharos szél vagy köd) a bölcsőde nagy, parkos telepített játékokkal felszerelt udvarán játszanak a gyermekek.

Ha odakint rossz az idő

Ha nem tudnak az udvaron játszani, akkor a sószobát illetve a tornaszobát használják a kicsik.

Az alkotást is fontosnak tartjuk

Alkotni jó

Természetesen fontos szerepe van a bölcsőde életében a különböző alkotó tevékenységeknek. Lényeges, hogy a gyermekek számára folyamatosan elérhetőek legyenek a színes ceruzák, zsírkréták és ezeket szabadon használhassák! Nagy hangsúlyt fektetünk a különböző technikák alkalmazására, használunk gyurmát, festéket és természetesen ragasztót is.

Gyermekek alkotásai az elmúlt néhány hónapból:

Szöveg és képek: Kippkopp Bölcsőde