Téli napok a Gólyafészek Bölcsődében

Bár a külső világunk kissé zavaros és a veszélyhelyzet miatt a szülők is kevesebb időt töltenek a bölcsődénkben, a csoportokban most is színes, változatos tevékenységek várják a piciket, hogy napjaik vidáman teljenek. De beszéljenek helyettünk a képek…😊

Alkotunk és mozgunk

Kreatív tevékenységekkel, zenélős-éneklős alkalmakkal, bábozással, meséléssel és mondókázással vagy éppen a tornaszoba, vagy a sószoba használatával telnek a délelőttjeink.

Ismerkedünk a környezetünkkel

Sokat beszélgetünk az évszakok változásáról a jellemző ruhadarabokról. Terméseket, gyümölcsöket, zöldségeket, havat, jeget hozunk be a csoportszobákba, hogy a gyerekek közvetlenül is tapasztalatokat szerezzenek a környezetükről.

Amikor csak lehet az udvaron játszunk

Amennyiben az időjárás engedi, kint tartózkodunk az udvaron. Az immunrendszer működése szempontjából, fontosnak tartjuk, hogy a friss levegőn minél többet mozogjanak a gyerekek. Nincs is szebb látvány a kipirult, boldog arcocskáknál.

Még a nap végén is jut idő a játékra

A délutánjaink szabad játéktevékenységgel telnek, ameddig várjuk, hogy anya, apa, a nagymami vagy a nagypapi megérkezzen.

Kép és szöveg: Gólyafészek Bölcsőde