Téli napok a Csibe Bölcsődében

By 2021-02-07Csibe bölcsőde

A koronavírus egy új, eddig nem ismert élethelyzetet teremtett mindannyiunk számára. De szerencsére a bölcsődében nem állt meg az élet. Biztonságos módon igyekszünk megszervezni a gyermekek ellátását.

A biztonság az első

Szeptemberben megkezdődött a beszoktatás, ami minden esetben a gondviselővel együtt történik. Fontos, hogy a szülők fegyelmezetten, az új szabályok betartásával hozzák be gyermekeiket reggelente. A bölcsőde minden dolgozója jelentős szerepet vállal abban, hogy a szigorú járványügyi előírásokat és a bölcsődei ellátás menetét összehangolják a zökkenőmentes működés érdekében, hiszen mindig a gyermek az első.

A járványügyi helyzetben is lényegesnek tartjuk, hogy a családokra kellő figyelmet tudjunk fordítani, hiszen ez egy nehézkes időszak, ugyanis a megszokott szülői értekezleteket, családi délutánokat, karácsonyi vásárt mellőznünk kell most. Próbáljuk megoldani, hogy a szülők ebben a helyzetben is részesei lehessenek gyermekeik bölcsődei mindennapjainak.

A gyermekekért dolgozunk

A mozgás bent is fontos

Gondozó-nevelő munkánk alapja a kölcsönös bizalom. Mindennapi munkánkkal igyekszünk a gyermekek napjait színessé varázsolni, és biztosítani azt, hogy a szülő nyugodtan végezze munkáját, tudja azt, hogy gyermeke jól érzi magát a bölcsődében.

Gyermek alkotás

Sokat és sokszor énekelünk, mondókázunk, bábozunk, festünk, gyurmázunk a gyerekekkel.

A szakmai munka folyamatosan jelen van a bölcsődénkben zenei nevelés, mese-vers, alkotó tevékenységek, mozgás formájában.

Sószoba

Kora ősszel, amíg az időjárás engedte a lehető legtöbb időt töltöttük a játszókertben. Az udvaron, a szobában a játék egyre vidámabb és kiegyensúlyozottabb. Az esős napokon a sószoba újabb élményekre ad lehetőséget.

A tevékeny órák, az ebéd elfogyasztása után álmosan kerülnek az ágyba a gyermekek. Kezdetben volt, aki nehézen tudott elaludni a bölcsődében, de végül az elalvás is sikerül, ha a biztonságot adó kisgyermeknevelő ott van a közelben.

Nálunk járt a Mikulás

Itt a Mikulás

Emlékezetes pillanat volt, ahogy minden évben, így most is ellátogatott közénk a nagy szakállú télapó. Nagy örömmel fogadták a gyermekek, énekeltek, mondókáztak az ünnepekre hangolódva.

Irodalmi kincseink

Irodalmi kincseink

Az irodalmi kör továbbra is működik, hónapról- hónapra készülnek az újabb igényes mondóka, vers és mese ajánlók, melyek megtalálhatók az intézmény több pontján elhelyezett fali tárolókban. Ezzel népszerűsítve a minőségi gyermekirodalmat.

Új szolgáltatásunk

Végül, de nem utolsósorban beindítottuk az időszakos gyermekfelügyelet szolgáltatást novemberben, mely lehetőséget biztosít a családok számára, hogy akár egy- egy órára is szakképzett kisgyermeknevelők felügyeletére bízhassák gyermeküket.

Reméljük rövid kis bemutatónk által betekintést nyertek intézményünk mindennapjaiba.

Viszontlátásra!

A Csibe Bölcsőde csapata

Szöveg és képek: Csibe Bölcsőde