
Ha már unjuk magában sütve, készíthetünk belőle süteményt. Finom fogás lehet egy jó meleg frankfurti leves után. Sikert arathatunk vele egy baba-mama összejövetelen is.
A lisztet a sütőporral és fahéjjal egy tálban elkeverjük. Egy másik tálban a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az étolajat. A cukros-tojásos keverékbe beleforgatjuk az előzőleg lereszelt sütőtököt és a lisztes keveréket. Beleborítjuk egy 30*38 cm-es kivajazott, lisztezett tepsibe, és 170 – 180 ᵒC-ra melegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.
Hozzávalók 4 főre:
- 40 dkg búzaliszt
- 50 dkg sütőtök
- 1 dl étolaj
- 20 dkg cukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor
- 5 db tojás
- fahéj ízlés szerint
- csipet só
- vaj vagy margarin, liszt a tepsi kenéséhez