Sütőtökös sütemény

Ha már unjuk magában sütve, készíthetünk belőle süteményt. Finom fogás lehet egy jó meleg frankfurti leves után. Sikert arathatunk vele egy baba-mama összejövetelen is.

A lisztet a sütőporral és fahéjjal egy tálban elkeverjük. Egy másik tálban a tojásokat habosra keverjük a cukorral, majd hozzáadjuk az étolajat. A cukros-tojásos keverékbe beleforgatjuk az előzőleg lereszelt sütőtököt és a lisztes keveréket. Beleborítjuk egy 30*38 cm-es kivajazott, lisztezett tepsibe, és 170 – 180 ᵒC-ra melegített sütőben kb. 25-30 perc alatt készre sütjük.

Hozzávalók 4 főre:

  • 40 dkg búzaliszt
  • 50 dkg sütőtök
  • 1 dl étolaj
  • 20 dkg cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 5 db tojás
  • fahéj ízlés szerint
  • csipet só
  • vaj vagy margarin, liszt a tepsi kenéséhez