
A virsli és a kelkáposzta barátságának eredménye a frankfurti leves. Most aztán nem kell cselezni, hogy a zöldség a pocakba kerüljön. Jó fűszerezéssel, melegen tökéletes ebédre. Ha elfogyott, jöhet utána a sütőtökös túrógombóc.
A kelkáposztát feltesszük hideg vízben főni. Ízesítjük sóval, köménymaggal, majoránnával, fokhagymával. Amikor a kelkáposzta félig megpuhult, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát.
Az olajból és lisztből világos rántást készítünk, a tejföllel simára keverjük és hozzáadjuk a leveshez.
Végül beletesszük a felkarikázott virslit. 5 perc alatt készre főzzük.
Vigyázzunk, mert a rántás hozzáadása után könnyen kifut!
Hozzávalók 4 fő részére:
- 50 dkg kelkáposzta
- 25 dkg baromfivirsli
- 20 dkg burgonya
- 15 dkg tejföl
- 4 dkg búzaliszt
- 40 ml napraforgóolaj
- 2 dkg fokhagyma
- 1 evőkanál fűszerpaprika
- majoránna ízlés szerint
- köménymag ízlés szerint
- só ízlés szerint