Frankfurti leves

By 2023-09-27Levesek, Receptek

A virsli és a kelkáposzta barátságának eredménye a frankfurti leves. Most aztán nem kell cselezni, hogy a zöldség a pocakba kerüljön. Jó fűszerezéssel, melegen tökéletes ebédre. Ha elfogyott, jöhet utána a sütőtökös túrógombóc.

A kelkáposztát feltesszük hideg vízben főni. Ízesítjük sóval, köménymaggal, majoránnával, fokhagymával. Amikor a kelkáposzta félig megpuhult, hozzáadjuk a felkockázott burgonyát.
Az olajból és lisztből világos rántást készítünk, a tejföllel simára keverjük és hozzáadjuk a leveshez.
Végül beletesszük a felkarikázott virslit. 5 perc alatt készre főzzük.
Vigyázzunk, mert a rántás hozzáadása után könnyen kifut!

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 50 dkg kelkáposzta
  • 25 dkg baromfivirsli
  • 20 dkg burgonya
  • 15 dkg tejföl
  • 4 dkg búzaliszt
  • 40 ml napraforgóolaj
  • 2 dkg fokhagyma
  • 1 evőkanál fűszerpaprika
  • majoránna ízlés szerint
  • köménymag ízlés szerint
  • só ízlés szerint