Céklás kocka

Őszi bölcsis finomság, amit mindenki szeretni fog. A céklás kocka igazi kedvenc a bölcsisek körében. Finom, puha igazi csoki csoda. Otthon is könnyen elkészíthető, melegen és hidegen is érdemes megkóstolni.

A céklát meghámozzuk. A felét kockára vágjuk és puhára főzzük. A másik felét lereszeljük. A csokoládét és a gyömbért külön-külön szintén lereszeljük. A szobahőmérsékletű margarint a porcukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet és a sütőport. A főtt és reszelt céklát a reszelt gyömbérrel összekeverjük, majd pürésítjük. Az így kapott masszát a reszelt csokoládéval együtt az alaphoz adjuk. Óvatosan belekeverjük a tojásfehérjék felvert habját, majd egy 38*30 cm-es, sütőpapírral bélelt (vagy vajazott, lisztezett) tepsibe borítjuk. 170 0C-ra előmelegített sütőben 30 – 40 perc alatt készre sütjük. Melegen és hidegen egyaránt tálalható.

Hozzávalók:

  • 1 kg cékla
  • 40 dkg búzaliszt
  • 30 dkg margarin
  • 27 dkg étcsokoládé
  • 27 dkg porcukor
  • 5 db tojás
  • 7 dkg gyömbér
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só