Paradicsomos káposztafőzelék

A megtisztított, feldarabolt fejes káposztát feltesszük annyi enyhén sós vízbe főni, ami éppen ellepi. Fontos, hogy a káposztát mindig vízben kezdjük főzni, mert a paradicsomlében nem puhul meg! A vöröshagymát tisztítva, egészben tesszük hozzá.

Elkészítjük a száraz rántást: A lisztet szárazon világos barnára pirítjuk. A serpenyőt a tűzhelyről félrehúzzuk és hozzákeverjük az étolajat. Kevés hideg vízzel hígítjuk.

Amikor a káposzta megpuhult, kivesszük a vöröshagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, majd alacsony hőmérsékleten, folyamatos keverés mellett beleöntjük a rántást. Összeforraljuk, ízesítjük őrölt köménnyel, cukorral.

Hozzávalók 4 főre:

A mennyiségek tisztított alapanyagokra vonatkoznak!

  • 80 dkg fejes káposzta
  • 15 dkg paradicsompüré
  • 0,5 dl étolaj
  • 8 dkg liszt
  • ízlés szerint vöröshagyma, de el is maradhat
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • ízlés szerint cukor
  • ízlés szerint só