Édeskáposzta főzelék

A megtisztított, feldarabolt fejes káposztát feltesszük annyi enyhén sós vízbe főni, ami éppen ellepi. Ha már majdnem megpuhult, hozzáadjuk az apróra vágott (vagy fokhagyma passzírozón áttört) fokhagymát.

Elkészítjük a száraz rántást: A lisztet szárazon világos barnára pirítjuk. A serpenyőt a tűzhelyről félrehúzzuk és hozzákeverjük az étolajat.

Kevés hideg vízzel hígítjuk, majd folyamatos keverés mellett lassan adagoljuk az időközben megpuhult káposztához. Alacsony hőmérsékleten, továbbra is folyamatosan kevergetve, besűrítjük.

Hozzávalók 4 főre:

A mennyiségek tisztított alapanyagokra vonatkoznak!

  • 80 dkg fejes káposzta
  • 0,5 dl étolaj
  • 5 dkg liszt
  • ízlés szerint fűszerpaprika
  • ízlés szerint fokhagyma
  • ízlés szerint só