
A megtisztított, feldarabolt fejes káposztát feltesszük annyi enyhén sós vízbe főni, ami éppen ellepi. Ha már majdnem megpuhult, hozzáadjuk az apróra vágott (vagy fokhagyma passzírozón áttört) fokhagymát.
Elkészítjük a száraz rántást: A lisztet szárazon világos barnára pirítjuk. A serpenyőt a tűzhelyről félrehúzzuk és hozzákeverjük az étolajat.
Kevés hideg vízzel hígítjuk, majd folyamatos keverés mellett lassan adagoljuk az időközben megpuhult káposztához. Alacsony hőmérsékleten, továbbra is folyamatosan kevergetve, besűrítjük.
Hozzávalók 4 főre:
A mennyiségek tisztított alapanyagokra vonatkoznak!
- 80 dkg fejes káposzta
- 0,5 dl étolaj
- 5 dkg liszt
- ízlés szerint fűszerpaprika
- ízlés szerint fokhagyma
- ízlés szerint só