A friss, zsenge cukkini igazi kedvenc, melyből sokféle ételt készíthetünk. Amelyik a nagyi kertjében terem az a legfinomabb. Ha éppen nincs otthon, bármelyik zöldségesnél beszerezhetjük. Most egy puha, csokis és diós finomság formájában csempészhetünk még több zöldséget a család étrendjébe.

Elkészítés:

A cukkinit meghámozzuk, lereszeljük. A csokoládét szintén lereszeljük.

A szobahőmérsékletű vajat a porcukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk a sütőporral elkevert lisztet. A reszelt cukkinit, majd a reszelt csokoládét és darált diót is belekeverjük a tésztába. Utoljára a tojásfehérjék felvert habját forgatjuk óvatosan a tésztába. Sütőpapírral bélelt tepsiben, 170 ℃-ra előmelegített sütőben 30-40 perc alatt készre sütjük.

Hozzávalók:

  • 40 dkg finomliszt
  • 70 dkg cukkini
  • 30 dkg vaj
  • 30 dkg porcukor
  • 30 dkg étcsokoládé
  • 5 db tojás
  • 5 dkg darált dió
  • 1 csomag (15 g) sütőpor