Kapros tökkrém

Ha esetleg nem arattunk sikert a főzelékkel, a tökből készítsünk mártogatóst vagy kenjük kenyérre. Lágy, krémes a zsenge tökből a legfinomabb. Az apró falatkákat imádják a gyerekek a krémbe tunkolni.

A friss tököt meghámozzuk, kettévágjuk, a magokat eltávolítjuk belőle, majd lereszeljük. A tisztított, lereszelt mennyiségnek kell 40 dkg-nak lennie!

A lereszelt tököt a kaporral, enyhén sós vízben feltesszük főni. Amikor puhára főtt lecsepegtetjük, kinyomkodjuk és hagyjuk teljesen kihűlni.

Közben a majonézt az apróra vágott vöröshagymával, kevés sóval és cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt tököt. Botmixerrel pépesítjük.

Szükség esetén mirelit tökből is elkészíthető.

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 40 dkg főzőtök
  • 4 dkg majonéz
  • kapor ízlés szerint
  • vöröshagyma ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • cukor ízlés szerint