Padlizsánkrém

A padlizsánkrém finom és egészséges megoldás lehet vacsorára, de akár kerti sütögetéshez is. Előre elkészíthető, így az éhes kis pocakok azonnal finom falatokhoz juthatnak, a felnőttek pedig nyugodtan sütögethetik a fűszeres, csípős pecsenyéjüket.

A friss padlizsánt alaposan megmossuk, szárazra töröljük, majd sütőben 180ᵒC-on megsütjük. Kb. 25 perc az egyik oldala, majd átfordítjuk és újabb 25 percig sütjük a másik oldalát is. Akkor van kész, ha a héja ráncos és ha benyomjuk a húsa puha.

A megsütött padlizsánt kettévágjuk, kikaparjuk a belsejét egy szűrőbe, lecsepegtetjük.

A lecsepegtetett padlizsánt egy tálba öntjük.

Közben a majonézt az apróra vágott vöröshagymával, kevés sóval és cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt padlizsánt. Botmixerrel vagy villával pépesítjük.

Friss kenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk.

A padlizsánkrémhez csak friss padlizsánt használhatunk!

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 50 dkg padlizsán
  • 4 dkg majonéz
  • vöröshagyma ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • cukor ízlés szerint