Zabpelyhes pulykavagdalt

Szinte minden gyermek szereti a húsgolyót. A zabpehellyel készült és tepsiben sült reform változatot nem csak főzelékek mellé adhatjuk. A párosításoknak csak a képzeletünk szab határt, akár vendégváró mini falat is lehet belőle egy szülinapi zsúron. Ha a szomszéd is kap kóstolót, biztosan könnyebben viseli a gyerekzsivajt.

A vöröshagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, és egy tálban összedolgozzuk a darált hússal, a zabpehellyel, a kinyomkodott zsemlével és a nyers tojással. Sóval, fűszerpaprikával ízesítjük. A masszából vizes kézzel gombócokat formázunk, kicsit lelapogatjuk, zsemlemorzsába forgatjuk és sütőpapíros vagy olajjal kikent tepsire helyezzük. Tetejüket megkenjük olajjal, majd előmelegített sütőbe helyezzük. 180 fokon 40-45 perc alatt készre sütjük.

Hozzávalók 4 főre:

  • 30 dkg darált pulykahús
  • 8 dkg zabpehely
  • 3 dkg zsemlemorzsa
  • 2 dkg vöröshagyma
  • ízlés szerint fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 1 db zsemle
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint fűszerek

(borsikafű, majoranna, kömény, fűszerpaprika)