A tojás jól jöhet bármikor, ha kifogytunk az ötletekből, hogy mi kerüljön a főzelékre. Különféle zöldséggel dúsítva és vékony bundába bújtatva senki nem utasítja majd vissza. Mutassuk meg a nagyinak is a receptet, hátha még ő sem ismeri a tojás elkészítésének ezt a formáját.

7 db tojást pici sóval felverünk és kevés olajon egy serpenyőben rántottát készítünk belőle. Ha kihűlt, ledaráljuk vagy apróra daraboljuk. A beáztatott zsemlét jól kinyomkodjuk és hozzáadjuk a rántottához a megmaradt nyers tojással együtt. Beletesszük a petrezselyemzöldet, ízesítjük sóval és összegyúrjuk.

A masszából golyókat vagy hengert formázunk, zsemlemorzsába forgatjuk, majd olajjal kikent tepsibe rakjuk. Készre sütjük.

A tojásropogóst változatossá tehetjük, ha cukkinit, tököt vagy bármilyen zöldséget, sajtot keverünk a masszához sütés és formázás előtt.

Hozzávalók 4 főre:

  • 8 db tojás
  • 7 dkg zsemlemorzsa
  • 6 dkg zsemle
  • ízlés szerint petrezselyemzöld
  • ízlés szerint 
  • szükség szerint étolaj