
Az egész család kedvence lehet, ez a fehérjedús finomság. Teljes kiőrlésű vagy magos kenyérrel, sok-sok zöldséggel reggelire és vacsorára is tökéletes.
Elkészítés:
A tojást megfőzzük, daraboljuk (a sárgáját villával is összenyomkodhatjuk), a tonhalat lecsepegtetjük, villával összenyomkodjuk, a lilahagymát és petrezselyemzöldet apróra vágjuk.
A tonhalat a vajjal kikeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, mustárt, majonézt és az ízesítő anyagokat.
Aki jobban kedveli, választhatja a tonhal olajban tartósított formáját.
Aki a friss alapanyagokat részesíti előnyben, az készítheti friss tonhalfiléből is. Ebben az esetben a tonhalfilét kevés vajon meg kell párolni, majd kihűteni. A lilahagymát helyettesíthetjük snidlinggel is.
Hozzávalók 4 fő részére:
- 15 dkg tonhal, sós lében
- 2 evőkanál tejföl
- 1,5 evőkanál majonéz
- 0,5 evőkanál mustár
- 5 dkg vaj
- 1 db tojás
- lilahagyma ízlés szerint
- petrezselyemzöld ízlés szerint
- só ízlés szerint