Tojásos tonhalkrém

Az egész család kedvence lehet, ez a fehérjedús finomság. Teljes kiőrlésű vagy magos kenyérrel, sok-sok zöldséggel reggelire és vacsorára is tökéletes.

Elkészítés:

A tojást megfőzzük, daraboljuk (a sárgáját villával is összenyomkodhatjuk), a tonhalat lecsepegtetjük, villával összenyomkodjuk, a lilahagymát és petrezselyemzöldet apróra vágjuk.

A tonhalat a vajjal kikeverjük, hozzáadjuk a tejfölt, mustárt, majonézt és az ízesítő anyagokat.

Aki jobban kedveli, választhatja a tonhal olajban tartósított formáját.

Aki a friss alapanyagokat részesíti előnyben, az készítheti friss tonhalfiléből is. Ebben az esetben a tonhalfilét kevés vajon meg kell párolni, majd kihűteni. A lilahagymát helyettesíthetjük snidlinggel is.

Hozzávalók 4 fő részére:

  • 15 dkg tonhal, sós lében
  • 2 evőkanál tejföl
  • 1,5 evőkanál majonéz
  • 0,5 evőkanál mustár
  • 5 dkg vaj
  • 1 db tojás
  • lilahagyma ízlés szerint
  • petrezselyemzöld ízlés szerint
  • só ízlés szerint