Tárkonyos pulykaraguleves

By 2024-10-06Levesek, Receptek

A tárkonytól lesz különleges ízű és a tejföl egy kis selymességet ad ennek a különleges levesnek. Egy kis tájékozódás után, ne féljenek új fűszernövényeket kipróbálni a kisgyermekeknek készített ételeknél sem. Ha elsőre nem jön be az ízvilága érdemes kis idő elteltével újra megkóstoltatni a gyermekkel.

Kockára vágjuk a pulykahúst, zöldségeket, vöröshagymát.

Az étolajon – ami szintén helyettesíthető margarinnal, vajjal is – a kockára vágott pulykahúst „átfuttatjuk”, hozzáadjuk a vöröshagymát és a zöldségeket. Rövid ideig együtt is pároljuk a hozzávalókat. Felengedjük vízzel, ízesítjük tárkonnyal, sóval. Kb. 20 perccel azelőtt, hogy a hús és a zöldségek megpuhulnának, beletesszük a száraztésztát is. Készre főzzük. Közben a lisztet csomó mentesre keverjük a tejföllel és óvatosan hozzáadjuk a leveshez. Lassú tűzön összeforraljuk.

Hozzávalók 4 főre:

  • 25 dkg pulykahús
  • 20 dkg zöldborsó
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg petrezselyemgyökér
  • 5 dkg zeller
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg száraztészta (levesbetét)
  • 40 ml étolaj
  • tárkony ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • 15 dkg tejföl
  • 5 dkg liszt