
A tárkonytól lesz különleges ízű és a tejföl egy kis selymességet ad ennek a különleges levesnek. Egy kis tájékozódás után, ne féljenek új fűszernövényeket kipróbálni a kisgyermekeknek készített ételeknél sem. Ha elsőre nem jön be az ízvilága érdemes kis idő elteltével újra megkóstoltatni a gyermekkel.
Kockára vágjuk a pulykahúst, zöldségeket, vöröshagymát.
Az étolajon – ami szintén helyettesíthető margarinnal, vajjal is – a kockára vágott pulykahúst „átfuttatjuk”, hozzáadjuk a vöröshagymát és a zöldségeket. Rövid ideig együtt is pároljuk a hozzávalókat. Felengedjük vízzel, ízesítjük tárkonnyal, sóval. Kb. 20 perccel azelőtt, hogy a hús és a zöldségek megpuhulnának, beletesszük a száraztésztát is. Készre főzzük. Közben a lisztet csomó mentesre keverjük a tejföllel és óvatosan hozzáadjuk a leveshez. Lassú tűzön összeforraljuk.
Hozzávalók 4 főre:
- 25 dkg pulykahús
- 20 dkg zöldborsó
- 15 dkg sárgarépa
- 15 dkg petrezselyemgyökér
- 5 dkg zeller
- 5 dkg vöröshagyma
- 5 dkg száraztészta (levesbetét)
- 40 ml étolaj
- tárkony ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 15 dkg tejföl
- 5 dkg liszt