
Ha eddig unalmasnak tartotta a répát, nézze meg ezt a képet. Az ősz minden színe megtalálható rajta! Mutatjuk, hogyan készíthet belőle ízletes főzeléket. Az ínyencek feldobhatják egy kis sajtos-tejszínes csirkecomb filével.
A tisztított, kockázott sárgarépát feltesszük főni annyi vízben, hogy éppen ellepje. A lisztet a tejjel csomómentesre keverve habarást készítünk. Ha a sárgarépa megpuhult, hozzáöntjük a habarást. Sóval, cukorral, petrezselyemzölddel ízesítjük, összeforraljuk.
Laktózérzékenység esetén használjunk laktózmentes tejet, tejfehérje érzékenység esetén rizs-, vagy egyéb növényi italt!
Hozzávalók:
- 80 dkg tisztított sárgarépa
- 2 dl tej
- 8 dkg búzaliszt
- 1 csomó petrezselyemzöld
- 4 dkg (ízlés szerint) cukor
- só ízlés szerint