Salátafőzelék – 4 fő részére

By 2022-06-17Főzelékek, Receptek

A salátát előfőzzük, az első főzővizet leöntjük. Annyi hideg vizet adunk hozzá, hogy éppen ellepje, majd botmixerrel pépesítjük. Közben a kis kockákra vágott burgonyát enyhén sós vízben megfőzzük. Az olajból és lisztből világos rántást készítünk, fokhagymával ízesítjük, majd elkeverjük a tejföllel és a tejjel. Az egészet hozzáöntjük a pépesített salátához. Végül belekeverjük a burgonyát, majd forralás közben főzelék sűrűségűre hígítjuk a burgonya főzővizével. Cukorral, sóval ízesítjük.

Hozzávalók:

  • 80 dkg fejessaláta
  • 25 dkg burgonya
  • 2,5 dl 2,8%-os tej
  • 15 dkg tejföl
  • 8 dkg búzaliszt
  • 50 ml napraforgóolaj
  • fokhagyma ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • cukor ízlés szerint