
Nassolni valónak mutatunk egy kiadós sós sütit, ami garantáltan a vendégek kedvence lesz. Ha elkérik a receptet, nyugodtan osszák meg.
A zabpehelylisztet a sütőporral elkeverjük, majd a sajt kivételével az összes alapanyagot összekeverjük egy tálban.
Egy 30*38 cm-es tepsit kivajazunk és kilisztezünk. A masszát belesimítjuk, a lereszelt trappistasajttal megszórjuk és betesszük a 200 ᵒC-ra előmelegített sütőbe. Pirosra sütjük. Ha kihűlt, kockázzuk és tálaljuk.
Hozzávalók 30*38 tepsihez:
- 75 dkg tehéntúró
- 6 db tojás
- 9 evőkanál zabpehely
- 9 csapott evőkanál zabpehelyliszt
- 25 dkg trappista sajt
- 3 kávéskanál só
- 1 csomag sütőpor