
A kisgyermekek táplálkozásában nagyon fontos szerepet töltenek be a fehérjék. A csirkehús könnyű és laktató feltét akár a céklafőzlékhez, karfiolfőzelékhez de még a sárgarépafőzelék is elbírja.
A csirkecombfilét ledaráljuk. A teljes kiőrlésű lisztet, a sajtot és a tejszínt összekeverjük, hozzá dolgozzuk a darálthúst. A kapott masszát egy kiolajozott (vajazott) tepsibe simítjuk és 180 fokos sütőben pirosra sütjük.
Tejfehérje érzékenyek esetében a trappista sajtot helyettesítsük növényi sajttal, a tejszínt rizsitallal! Ebben az esetben a tepsit étolajjal kenjük ki!
Laktózérzékenység esetén laktózmentes trappista sajttal és laktózmentes tejszínnel dolgozzunk! Ebben az esetben is használjunk étolajat a tepsihez!
A fenti ételt szeletelt csirkecomb-, vagy mellfiléből is készíthetjük. Ekkor a hozzávalókat még 1 dl tejszínnel és 2 db tojással kell kiegészítenünk. A megsózott hússzeleteket lisztbe majd a felvert tojásba forgatjuk, és szépen sorba belefektetjük a kiolajozott tepsibe. Ráöntjük a tejszínt, megszórjuk a reszelt sajttal. Szintén 180 fokra előmelegített sütőben készre sütjük. Kisgyermekeknek apró kockákra vágva tálaljuk.
Hozzávalók:
- csirkecombfilé 40 dkg
- teljes kiőrlésű búzaliszt 8 dkg
- reszelt trappista 10 dkg
- tejszín 1 dl
- só ízlés szerint
- étolaj a tepsi kenéséhez