
A megtisztított, feldarabolt fejes káposztát feltesszük annyi enyhén sós vízbe főni, ami éppen ellepi. Fontos, hogy a káposztát mindig vízben kezdjük főzni, mert a paradicsomlében nem puhul meg! A vöröshagymát tisztítva, egészben tesszük hozzá.
Elkészítjük a száraz rántást: A lisztet szárazon világos barnára pirítjuk. A serpenyőt a tűzhelyről félrehúzzuk és hozzákeverjük az étolajat. Kevés hideg vízzel hígítjuk.
Amikor a káposzta megpuhult, kivesszük a vöröshagymát, hozzáadjuk a paradicsompürét, majd alacsony hőmérsékleten, folyamatos keverés mellett beleöntjük a rántást. Összeforraljuk, ízesítjük őrölt köménnyel, cukorral.
Hozzávalók 4 főre:
A mennyiségek tisztított alapanyagokra vonatkoznak!
- 80 dkg fejes káposzta
- 15 dkg paradicsompüré
- 0,5 dl étolaj
- 8 dkg liszt
- ízlés szerint vöröshagyma, de el is maradhat
- ízlés szerint őrölt kömény
- ízlés szerint cukor
- ízlés szerint só