
A padlizsánkrém finom és egészséges megoldás lehet vacsorára, de akár kerti sütögetéshez is. Előre elkészíthető, így az éhes kis pocakok azonnal finom falatokhoz juthatnak, a felnőttek pedig nyugodtan sütögethetik a fűszeres, csípős pecsenyéjüket.
A friss padlizsánt alaposan megmossuk, szárazra töröljük, majd sütőben 180ᵒC-on megsütjük. Kb. 25 perc az egyik oldala, majd átfordítjuk és újabb 25 percig sütjük a másik oldalát is. Akkor van kész, ha a héja ráncos és ha benyomjuk a húsa puha.
A megsütött padlizsánt kettévágjuk, kikaparjuk a belsejét egy szűrőbe, lecsepegtetjük.
A lecsepegtetett padlizsánt egy tálba öntjük.
Közben a majonézt az apróra vágott vöröshagymával, kevés sóval és cukorral összekeverjük, majd hozzáadjuk a kihűlt padlizsánt. Botmixerrel vagy villával pépesítjük.
Friss kenyérrel vagy pirítóssal tálaljuk.
A padlizsánkrémhez csak friss padlizsánt használhatunk!
Hozzávalók 4 fő részére:
- 50 dkg padlizsán
- 4 dkg majonéz
- vöröshagyma ízlés szerint
- só ízlés szerint
- cukor ízlés szerint