Marhahúsleves

By 2024-10-06Levesek, Receptek

Egy kicsit tovább tart elkészíteni mint a többi levest, de megéri. Pláne, ha a hentes bácsi tudja, hogy a legkisebbnek lesz a hús, akkor biztosan a legszebbet fogja becsomagolni. Örömmel kanalazzák majd a gyerekek ezt az ízletes ételt. Ha külön tálaljuk a zöldséget és a húst, akár két fogásnak is megfelel.

A megmosott marhahúst tegyük fel tiszta vízben főni. Az első habját szedjük le, majd lassú tűzön (vagy alacsony hőfokon főzzük tovább. Amikor a hús már majdnem puha, tegyük bele a megtisztított zöldségeket, ízesítsük sóval és főzzük tovább, amíg meg nem puhul a hús és a zöldségek is. Ha elkészült szedjük ki és tetszés szerint daraboljuk mind a húst, mind a zöldségeket. A lét apró lyukú szűrőn vagy gézlapon szűrjük le. A tésztát külön fazékban főzzük meg. Tálalhatjuk külön a húst, külön a levest és külön a zöldségeket és tésztát, de egyben is.

Hozzávalók 4 főre:

  • 25 dkg marhahús
  • 25 dkg sárgarépa
  • 10 dkg petrezselyemgyökér
  • 5 dkg karalábé
  • 5 dkg zeller
  • 5 dkg vöröshagyma
  • 5 dkg száraztészta
  • fokhagyma ízlés szerint
  • só ízlés szerint
  • petrezselyemzöld ízlés szerint
  • ½ db zöldpaprika (édes)
  • ½ db paradicsom