
Egy kicsit tovább tart elkészíteni mint a többi levest, de megéri. Pláne, ha a hentes bácsi tudja, hogy a legkisebbnek lesz a hús, akkor biztosan a legszebbet fogja becsomagolni. Örömmel kanalazzák majd a gyerekek ezt az ízletes ételt. Ha külön tálaljuk a zöldséget és a húst, akár két fogásnak is megfelel.
A megmosott marhahúst tegyük fel tiszta vízben főni. Az első habját szedjük le, majd lassú tűzön (vagy alacsony hőfokon főzzük tovább. Amikor a hús már majdnem puha, tegyük bele a megtisztított zöldségeket, ízesítsük sóval és főzzük tovább, amíg meg nem puhul a hús és a zöldségek is. Ha elkészült szedjük ki és tetszés szerint daraboljuk mind a húst, mind a zöldségeket. A lét apró lyukú szűrőn vagy gézlapon szűrjük le. A tésztát külön fazékban főzzük meg. Tálalhatjuk külön a húst, külön a levest és külön a zöldségeket és tésztát, de egyben is.
Hozzávalók 4 főre:
- 25 dkg marhahús
- 25 dkg sárgarépa
- 10 dkg petrezselyemgyökér
- 5 dkg karalábé
- 5 dkg zeller
- 5 dkg vöröshagyma
- 5 dkg száraztészta
- fokhagyma ízlés szerint
- só ízlés szerint
- petrezselyemzöld ízlés szerint
- ½ db zöldpaprika (édes)
- ½ db paradicsom