A máj nagyon fontos tápanyagokat tartalmaz, azonban megosztó étel, sokan még felnőttkorban sem szeretik. Ezért is fontos, hogy már kiskorban minél többféle étellel, ízvilággal, textúrával ismerkedjen meg egy gyermek. Így bátrabbá válhat a kicsi, abban hogy új ételeket kóstoljon és próbáljon ki a közösségbe kerüléskor. A májpuffancs tápláló és ízletes, jó alkalom a májjal való ismerkedésre.

A csirkemájat ledaráljuk, a hámozott, nyers burgonyát lereszeljük. Összekeverjük a csirkemájat a burgonyával és a liszttel. Hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát. Elkeverjük benne a nyers tojást, a fűszerpaprikát, majorannát. Ízlés szerint sózzuk. Egy kiolajozott, zsemlemorzsával beszórt tepsibe simítjuk a masszát. A tetejét is megszórjuk zsemlemorzsával. Sütőben kisütjük. Főzelékekhez finom feltét.

Hozzávalók 4 főre:

  • 30 dkg csirkemáj
  • 15 dkg burgonya
  • 6 dkg liszt
  • 2 db tojás
  • ízlés szerint vöröshagyma
  • ízlés szerint fokhagyma
  • ízlés szerint fűszerpaprika
  • ízlés szerint majoranna
  • ízlés szerint 
  • szükség szerint zsemlemorzsa
  • szükség szerint étolaj