Májgaluska leves

By 2024-10-06Levesek, Receptek

Nincs mit tagadnunk a máj megosztó étel, még a felnőttek körében is. Azonban egy finom zöldséges levesben bemutatva, nagy eséllyel nyeri el még a legkisebbek tetszését is. A máj fontos tápanyagokat tartalmaz, kínálja bátran az egész családnak.

A megtisztított, felkockázott zöldségeket „átfuttatjuk” az olajon, felengedjük vízzel, ízesítjük fokhagymával, sóval, petrezselyemzölddel. Majdnem készre főzzük. közben a csirkemájat ledaráljuk és összekeverjük a májgaluska hozzávalóival. Amikor a zöldségek majdnem puhák, kézzel vagy nokedliszaggatóval beleszaggatjuk a májgaluskát a levesbe. Készre főzzük.

Hozzávalók 4 főre:

  • Májgaluskához:
    • 30 dkg csirkemáj
    • 5 dkg zsemlemorzsa
    • 1 db tojás
    • fűszerpaprika ízlés szerint
    • só ízlés szerint
  • Leveshez:
    • 25 dkg sárgarépa
    • 15 dkg petrezselyemgyökér
    • 5 dkg zeller
    • 5 dkg vöröshagyma
    • 40 ml étolaj
    • fokhagyma ízlés szerint
    • petrezselyemzöld ízlés szerint
    • só ízlés szerint