
A zöldségek fontos szerepet játszanak az egészséges táplálkozásban ezt minden szülő tudja. De, hogyan barátkozzanak meg vele a gyerekek? Mutatjuk a receptet, amit a legkisebbek is imádni fognak.
A tisztított karfiolt enyhén sós vízben feltesszük főni. Annyi víz legyen rajta, amennyi éppen ellepi.
A lisztből és tejfölből habarást készítünk, amibe belepasszírozzuk – ízlés szerinti mennyiségben – a fokhagymát. Amikor a karfiol megpuhult, az előre elkészített habarást beleöntjük. Ha összeforrt, megszórjuk 1 csomó, apróra vágott friss petrezselyemmel.
Hozzávalók:
- 80 dkg karfiol
- 12 dkg 20%-os tejföl
- 8 dkg búzaliszt
- fokhagyma ízlés szerint
- só ízlés szerint
- 1 csomó petrezselyemzöld