Halas, tökös tészta

By 2024-05-20Halételek, Receptek

A tésztát a legtöbb kisgyerek szereti. Mi lehetne ennél jobb párosítás arra, hogy a hal is elfogyjon a tányérról?

Elkészítés:

Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk. Ezt zsiradék nélkül tegyük, mert a kicsik bölcsődés korban még nem tudják megemészteni a sült hagymát! (Ha egy kevés sóval megszórjuk a hagymát, hamarabb ereszt levet.) Hozzáadjuk a ledarált vagy apróra vágott halfilét. Ekkor egy kis vajjal vagy margarinnal dúsíthatjuk. A bölcsődében darálni szoktuk a halat a szálkák biztonságos elkerülése érdekében. Ízesítjük fűszerpaprikával, sóval, kaporral. Amikor majdnem elkészült, hozzáadjuk a kiolvasztott, kinyomkodott főzőtököt. Összeforraljuk, tejföllel ízesítjük. Közben a tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hideg vízzel öblítjük és hozzákeverjük a halas – tökös ragut.

Hozzávalók:

  • 80 dkg főzőtök, mirelit
  • 35 dkg száraztészta
  • 35 dkg halfilé
  • 25 dkg 20%-os tejföl
  • 15 dkg vöröshagyma
  • 8 dkg margarin
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint kapor
  • ízlés szerint fűszerpaprika