
A tésztát a legtöbb kisgyerek szereti. Mi lehetne ennél jobb párosítás arra, hogy a hal is elfogyjon a tányérról?
Elkészítés:
Az apróra vágott vöröshagymát üvegesre pároljuk. Ezt zsiradék nélkül tegyük, mert a kicsik bölcsődés korban még nem tudják megemészteni a sült hagymát! (Ha egy kevés sóval megszórjuk a hagymát, hamarabb ereszt levet.) Hozzáadjuk a ledarált vagy apróra vágott halfilét. Ekkor egy kis vajjal vagy margarinnal dúsíthatjuk. A bölcsődében darálni szoktuk a halat a szálkák biztonságos elkerülése érdekében. Ízesítjük fűszerpaprikával, sóval, kaporral. Amikor majdnem elkészült, hozzáadjuk a kiolvasztott, kinyomkodott főzőtököt. Összeforraljuk, tejföllel ízesítjük. Közben a tésztát sós vízben megfőzzük, leszűrjük, hideg vízzel öblítjük és hozzákeverjük a halas – tökös ragut.
Hozzávalók:
- 80 dkg főzőtök, mirelit
- 35 dkg száraztészta
- 35 dkg halfilé
- 25 dkg 20%-os tejföl
- 15 dkg vöröshagyma
- 8 dkg margarin
- ízlés szerint só
- ízlés szerint kapor
- ízlés szerint fűszerpaprika