
Kinek melyik zöldség a kedvence? Mehetnek a tepsibe a többi hozzávalóval együtt. Így születhet egyedi és új családi recept. Ha véletlenül másnapra is marad, a felnőttek elvihetik ebédre a munkahelyükre.
A tetszés szerint összeválogatott vegyeszöldséget sós vízben előfőzzük. (Természetesen használhatunk fagyasztott zöldséget is.) A lisztet szárazon világosra pirítjuk, majd a főzőlapról félrehúzva hozzáadjuk a margarint. Amikor a margarin teljesen elolvadt, felengedjük a tejjel és sűrűre főzzük. Ezután újra félrehúzzuk, langyosra hűtve összekeverjük a tejföllel, tojássárgájával, a reszelt sajt felével, ízesítjük sóval, szerecsendióval. Végül óvatosan hozzákeverjük a tojásfehérje felvert habját. Az előfőzött vegyeszöldséget kivajazott (margarinozott) tepsiben egyenletesen elosztjuk, ráöntjük az elkészített masszát, tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal és forró sütőben pirosra sütjük.
Hozzávalók (4 fő részére):
- 1 kg friss vegyeszöldség
- 4 db tojás
- 6 dkg margarin
- 4 dkg liszt
- 2 dl tej
- 25 dkg reszelt sajt
- 25 dkg tejföl
- só ízlés szerint
- szerecsendió ízlés szerint