
A csirke legjavából készült finom meleg leves, tele zöldséggel a legtöbb bölcsis kedvence. Az apró kockára vágott hozzávalók, hamar megpuhulnak és megrágni is könnyebb a kicsiknek. Fontos tápanyagokat tartalmaz és hipp-hopp elkészül, kezdő háziasszonyok és urak is bátran bevállalhatják az elkészítését.
Kockára vágjuk a csirkehúst, zöldségeket, vöröshagymát.
Az étolajon – ami helyettesíthető margarinnal, vajjal is – a kockára vágott csirkecombot „átfuttatjuk”, hozzáadjuk a vöröshagymát és a zöldségeket. Rövid ideig együtt is pároljuk a hozzávalókat. Felengedjük vízzel, ízesítjük fokhagymával, babérlevéllel, sóval. Kb. 20 perccel azelőtt, hogy a hús és a zöldségek megpuhulnának, beletesszük a száraztésztát is. Készre főzzük.
Hozzávalók 4 főre:
- 25 dkg csirkecombfilé
- 25 dkg petrezselyemgyökér
- 25 dkg sárgarépa
- 25 dkg zöldbab
- 5 dkg zeller
- 5 dkg vöröshagyma
- fokhagyma ízlés szerint
- 5 dkg száraztészta (levesbetét)
- 50 ml étolaj
- só ízlés szerint
- babérlevél ízlés szerint