Csirkejava leves

By 2024-10-06Levesek, Receptek

A csirke legjavából készült finom meleg leves, tele zöldséggel a legtöbb bölcsis kedvence. Az apró kockára vágott hozzávalók, hamar megpuhulnak és megrágni is könnyebb a kicsiknek. Fontos tápanyagokat tartalmaz és hipp-hopp elkészül, kezdő háziasszonyok és urak is bátran bevállalhatják az elkészítését.

Kockára vágjuk a csirkehúst, zöldségeket, vöröshagymát.

Az étolajon – ami helyettesíthető margarinnal, vajjal is – a kockára vágott csirkecombot „átfuttatjuk”, hozzáadjuk a vöröshagymát és a zöldségeket. Rövid ideig együtt is pároljuk a hozzávalókat. Felengedjük vízzel, ízesítjük fokhagymával, babérlevéllel, sóval. Kb. 20 perccel azelőtt, hogy a hús és a zöldségek megpuhulnának, beletesszük a száraztésztát is. Készre főzzük.

Hozzávalók 4 főre:

  • 25 dkg csirkecombfilé
  • 25 dkg petrezselyemgyökér
  • 25 dkg sárgarépa
  • 25 dkg zöldbab
  • 5 dkg zeller
  • 5 dkg vöröshagyma
  • fokhagyma ízlés szerint
  • 5 dkg száraztészta (levesbetét)
  • 50 ml étolaj
  • só ízlés szerint
  • babérlevél ízlés szerint