Almás zellerfőzelék

A tisztított zellert és almát külön-külön felkockázzuk.

A zellert feltesszük kevés, enyhén sós vízbe főni. Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk az
almát és a tejet.

Elkészítjük a száraz rántást: A lisztet szárazon világos barnára pirítjuk. A serpenyőt a
tűzhelyről félrehúzzuk és hozzákeverjük az étolajat. Amikor már kicsit hűlt, hozzáadjuk a
tejfölt és csomómentesre keverjük. Szükség esetén kevés hideg vízzel hígítjuk a rántást,
hozzáöntjük a megpuhult zellerhez és almához. Alacsony hőmérsékleten összeforraljuk,
majd, ha szükséges, utóízesítjük.

Hozzávalók 4 főre:

A mennyiségek tisztított alapanyagokra vonatkoznak!

  • 40 dkg zeller
  • 40 dkg alma
  • 4 dl tej
  • 12 dkg tejföl
  • 8 dkg liszt
  • 0,5 dl étolaj
  • ízlés szerint só