
A tisztított zellert és almát külön-külön felkockázzuk.
A zellert feltesszük kevés, enyhén sós vízbe főni. Amikor félig megpuhult, hozzáadjuk az
almát és a tejet.
Elkészítjük a száraz rántást: A lisztet szárazon világos barnára pirítjuk. A serpenyőt a
tűzhelyről félrehúzzuk és hozzákeverjük az étolajat. Amikor már kicsit hűlt, hozzáadjuk a
tejfölt és csomómentesre keverjük. Szükség esetén kevés hideg vízzel hígítjuk a rántást,
hozzáöntjük a megpuhult zellerhez és almához. Alacsony hőmérsékleten összeforraljuk,
majd, ha szükséges, utóízesítjük.
Hozzávalók 4 főre:
A mennyiségek tisztított alapanyagokra vonatkoznak!
- 40 dkg zeller
- 40 dkg alma
- 4 dl tej
- 12 dkg tejföl
- 8 dkg liszt
- 0,5 dl étolaj
- ízlés szerint só