
Új változat a gyümölcsök beillesztésére a mindennapi étrendbe. A család ízlése szerint fűszerezhetjük és kombinálhatjuk a hozzávalókat. Bátran kísérletezzünk!
Az almát megtisztítjuk és felkockázzuk. A magozott meggyel együtt feltesszük főni annyi vízben, hogy bőven ellepje. Fahéjjal, kevés cukorral és egy csipet sóval ízesítjük. Közepes hőmérsékleten puhára főzzük. Amikor megpuhult, félrehúzzuk, hagyjuk kicsit hűlni.
Amikor langyosra hűlt, botmixerrel simára turmixoljuk. Ezután ízlés szerint tehetünk még hozzá citromlevet, cukrot. Ha túl sűrű, vízzel, szobahőmérsékletűre hűtött gyümölcsteával hígíthatjuk.
A meggyet bármilyen idényjellegű gyümölccsel helyettesíthetjük, arra azonban figyeljünk, hogy ha aprómagvas gyümölcsöt használunk, akkor az almától külön főzzük meg, majd passzírozzuk át egy levesszűrőn. Az italban jelen lévő apró magvak jelentősen rontják az élvezeti értékét!
Hozzávalók:
- 25 dkg magozott meggy
- 25 dkg alma tisztítva
- fahéj ízlés szerint
- citrom ízlés szerint
- cukor ízlés szerint
- csipet só