Tippek, tanácsok a bölcsődekezdéshez a bölcsődevezetőtől

A bölcsődei élet igazi közösségi lét. Szülőtársak, bölcsődei szakemberek és gyermekek élnek meg együtt sok-sok új élményt. A vidám, felhőtlen napokhoz, mindannyiunk együttműködése szükséges. Érdemes már a beszoktatás alatt, a várakozások alkalmával beszélgetni, tapasztaltot cserélni egymással, hiszen minden szülő hasonló cipőben jár. Egy-egy vigasztaló szó mindig jól esik a nehéz pillanatokat megélőknek.

Nagy mérföldkő egy család életében, egy intézmény munkatársaira bízni a kisgyermeket és visszatérni a munka világába.

A könnyebb kezdéshez összefoglaltunk néhány kiemelt területet

Fontos, hogy minden szükséges dokumentum rendelkezésre álljon a beiratkozáshoz, ami rendszerint a beszoktatás kezdetét megelőző héten történik.

A legkisebbekről gondoskodunk, és ezt komolyan vesszük, ezért hoztunk pár szabályt, melyeket a Házirend tartalmaz és betartása mindenkire nézve kötelező érvényű. Célunk, hogy minimalizáljuk a baleset- és fertőzésveszélyt, lefektessük a közös mindennapok szabályait. Figyeljünk egymásra és óvjuk a gyermekeket!

A bölcsődéből több okból is hiányozhatnak a gyermekek. Betegség, családi nap, nyaralás stb. A hiányzást és a visszatérést is jelezni kell a bölcsődék által megadott módon, de orvosi igazolás csak egy esetben szükséges a közösségbe való visszatéréshez, ha a betegség tünetei (láz, hányás, hasmenés stb.) a bölcsődében jelentkeztek először.

Minden egyéb hiányzás esetén (otthon történő megbetegedés, családi ok) a „Szülői nyilatkozat” nyomtatványon tudják igazolni gyermekük távollétét. A nyomtatvány a bölcsődevezetőnél/kisgyermeknevelőnél szerezhető be, illetve a Rákosmenti Egyesített Bölcsődék weboldaláról letölthető.

A „Szülői nyilatkozatot”, valamint az orvosi igazolást minden esetben a hiányzás utáni visszatérés első napján, reggel, a gyermek átadásával egyidőben kell benyújtani a kisgyermeknevelőnek.

Egy bölcsőde fenntartása, a minőségi étkezés, bizony költségekkel jár. A költségtérítés számításáról és nagyságrendjéről weboldalunkon tájékozódhatnak. Kérjük, hogy a megállapított havi összeget mindig pontosan és határidőre utalják át.

A családokért dolgozunk számítanak nekünk!

Kép: pixabay

A szülői értekezleten még sok-sok fontos dolgot átbeszélünk majd, várjuk szeretettel. Amennyiben olyan kérdésük van, amit szűkebb körben tennének fel inkább, keressenek bátran minket bölcsődevezetőket. Munkatársainkkal egész évben a legkisebbekért és a családokért dolgozunk, számítanak nekünk.

Csodás, élményekkel teli bölcsis évet kívánunk!