Új rendelkezések a járvány terjedésének lassítása érdekében

By | COVID-19

Tisztelt Szülők!

Bölcsődéink továbbra is nyitva tartanak.

A jelenleg érvényben lévő 484/2020. (XI. 10.) Kormányrendelet a vészhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések második üteméről alapján, az alábbi változásokat vezetjük be intézményeinkben:

Bölcsődéink területére csak a következő személyek léphetnek be:

  • a gyermek,
  • a gyermeket kísérő nagykorú személy (1 fő)
  • bölcsődében foglalkoztatott személy,
  • az ott szükséges karbantartási, illetve javítási munkát végző személy
  • a jogszabályon alapuló kötelezettség teljesítése céljából érkező személy (pl.: NNK, NÉBIH, rendvédelmi szervek, mentők, felügyeleti szervtől érkezők)

2020.11.16. hétfőtől visszavonásig, az intézményeinkbe történő belépés előtt, mindenki köteles magát a testhőmérséklet ellenőrzésnek alávetni. A bölcsődék területére lázas személy nem léphet be.

Az országos tisztifőorvos a testhőmérséklet határértékét gyermek és felnőtt esetében egyaránt 37,8 Coban határozta meg. A mérést láz esetén 5-10 perc múlva meg kell ismételni.

Amennyiben a gyermek lázas, orvosi igazolással jöhet újra bölcsődébe.

Ha a gyermeket kísérő személy lázas, a gyermeket a bejáratnál átadhatja a kisgyermeknevelőnek, vagy a dajkának, aki gondoskodik róla.

Amennyiben a délután érkező kísérő lázas, abban az esetben a gyermeket felöltöztetve, adjuk át a kísérőnek.

A maszkviseléssel és távolságtartással kapcsolatosan eddig bevezetett szabályok továbbra is érvényesek.

Kérjük a fentiek maradéktalan betartását!

Köszönjük együttműködésüket!

Vigyázzanak magukra és a környezetükben élőkre!

A REB Csapata

Utolsó frissítés: 2020.11.15.

Őszi alkotások – mini kézműveseknek

By | Napraforgó bölcsőde

Szép őszi délutánokon jó móka leveleket, terméseket gyűjteni. Érdemes hazavinni és megszárítani, mert kincset érhet egy hosszabb esős hétvégén. Mutatunk pár ötletet a felhasználásra és más egyéb alkotásra.

A menő kicsik ujjal festenek

Hozzávalók:

  • papír (bármilyen méretben, lehet újságpapír is)
  • tempera vagy vízfesték
  • tálka a festéknek

Tipp: Száradás után vágjunk ki háromszögeket, díszítsük őszi levelekkel és spárgára rögzítve, remek őszi dekoráció lesz belőle.

A süni akinek gesztenye orra van

Ezeket a süniket egy kis szülői segítséggel a kicsik is elkészíthetik.

Hozzávalók:

  • gesztenye (a laposabbat könnyebb felragasztani)
  • ragasztó
  • világosbarna, sötétbarna és piros karton
  • olló
  • filctoll (fekete, piros)

Tipp: A legkisebbeknek elég ha a tüskéket és az almát ragasztják szülői segítséggel az előkészített alapra.

Dekoráció levélből

A nagyi biztosan örülni fog neki

Vidám dekoráció készülhet a nagyszülőknek, de akár gyerekszobába is a parkban gyűjtött levelekből. Nagyobb tesó már biztosan egyedül is el tudja készíteni és persze jó kis kikapcsolódás lehet alkotni szerető szülőknek is.

Hozzávalók:

  • préselt levél
  • ragasztó
  • papírlap a háttérnek (lehet színes is)

Kellemes családi programot, jó szórakozást kívánunk!

Képek: Napraforgó bölcsőde/Alma csoport

Céklás kocka

By | Receptajánlatunk bölcsődéink mindennapjaiból

Hozzávalók:

  • cékla                      1 kg
  • búzaliszt                40 dkg
  • margarin                30 dkg
  • étcsokoládé           27 dkg
  • porcukor                27 dkg
  • tojás                      5 db
  • gyömbér                7 dkg
  • sütőpor                  1 csomag
  • csipet só

A céklát meghámozzuk. A felét kockára vágjuk és puhára főzzük. A másik felét lereszeljük. A csokoládét és a gyömbért külön-külön szintén lereszeljük. A szobahőmérsékletű margarint a porcukorral és a tojások sárgájával habosra keverjük, majd hozzáadjuk az átszitált lisztet és a sütőport. A főtt és reszelt céklát a reszelt gyömbérrel összekeverjük, majd pürésítjük. Az így kapott masszát a reszelt csokoládéval együtt az alaphoz adjuk. Óvatosan belekeverjük a tojásfehérjék felvert habját, majd egy 38*30 cm-es, sütőpapírral bélelt (vagy vajazott, lisztezett) tepsibe borítjuk. 170 0C-ra előmelegített sütőben 30 – 40 perc alatt készre sütjük. Melegen és hidegen egyaránt tálalható.

Párizsi csirkemellfilé – 4 fő részére

By | Receptajánlatunk bölcsődéink mindennapjaiból

Hozzávalók:

  • csirkemell                                  40 dkg
  • tej 2,8%                                    80 ml
  • búzaliszt                                       5 dkg
  • napraforgóolaj                                     30 ml
  • tojás                                             2 db
  • só                                                 ízlés szerint

A csirkemellfilét apró kockára vágjuk vagy ledaráljuk. A tejből, lisztből, tojásból kevés sóval masszát készítünk, amibe belekeverjük a húst. Ízesíthetjük, színesíthetjük petrezselyemzölddel, majoránnával. Enyhén, de egyenletesen olajozott tepsiben 160 0C-on aranybarnára sütjük.